Ez már nagyon kellett: megdőlt az egykerekezés világrekordja

2017.05.03. 16:02 Módosítva: 2017.05.03. 16:02

Erre még Bistei kolléga is csettintene: a japán Masaru Abe a leghosszabb, folyamatos egykerekezés rekordját állította be egy Yamaha Joggal, több mint 500 kilométert tett meg lógatott első kerékkel, egészen pontosan 500 532,2 métert. Az előző rekord egyébként 331 kilométer volt, és 1991 óta nem sikerült senkinek túlszárnyalnia. 

A régi rekordhoz 8 órára, 18 percre és 43 másodpercre volt szükség, a 33 éves Abe viszont 13 órán keresztül egyensúlyozott. Eredetileg a 600 kilométer volt a cél, de a végén már túlságosan fájt mindene a folytatáshoz. "Soha nem éreztem ennél nagyobb fájdalmat, mindkét karom teljesen elgyengült, nem is éreztem őket a végére. A látásom elhomályosult, csak részben voltam tudatomnál, teljesen kiszáradtam." - nyilatkozta a rekord után. Ennek ellenére elégedett volt, a Kawaguchi oválpályán tudta tartani a negyvenes tempót.

Gyanúm szerint Abe Yamaha Jogja nem volt teljesen széria, minden bizonnyal extra üzemanyagtankkal látták el, hogy ne kelljen kiállnia.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.