Erre a rekordra várt a világ!

2017.07.06. 14:22

Lengyelország legnagyobb Harley-Davidson kereskedését, hogy még láthatóbb legyen, körberajzolták egy 4,5 kilométeres gumicsíkkal. A fekete körvonalat egy 750 köbcentis Streed Rod hagyta, és mutatvánnyal megdöntötte az eddigi 3,7 kilométeres motoros gumiégetés világrekordját.

A műveletet végrehajtó lengyel kaszkadőr, Maciej Bielicki elmondása alapján a 750-es Harley-n semmit nem változtattak, mindene gyári. Ellenben neki sok gyakorlás és hosszú felkészülési idő van a háta mögött.

A videóban is látni, hogy Maciej előre dől, és egyszerre húzva a gázt az első fékkel, lassan de folyamatosan forgó hátsó kerékkel halad előre - ezt hívja a szaknyelv rolling burnoutnak. Az útját megnehezítette néhány kereszteződés és egy körforgalom, de láthatóan ez nem jelentett neki akadályt. A motor is jól bírta, de az biztos, a mutatvány megizzasztotta a 68 lóerős vízhűtéses blokkot, nem beszélve a hajtás elemeiről.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.