76 métert zuhant – túlélte

2017.08.11. 14:00

Mintegy hetvenhat métert zuhant egy motoros Kaliforniában. A 27 éves Matthew Murray a Santa Monica-hegységben kanyargott, amikor állítása szerint beszorult Yamahájának kormánya, ő pedig elvesztette uralmát a gép fölött. Rémisztő baleset lett a vége.

Matthew sztorija tipikusan az a történet, amit soha senki nem hinne el, ha csak úgy mesélnék neki. Itt azonban elég jó bizonyíték, hogy volt a motoron egy GoPro is, ami mindent rögzített. Nagyjából 100 km/h-s tempót mehetett (óránként 60 mérföldet mutat a műszere), a kanyarba már 80 körül érkezett be. Elfordulni nem tudott, a felvételen is látszik, hogy nem képes bedönteni a motort. Kisodródott, majd jött a zuhanás, egy fa lombkoronájában landolt.

A férfi elmondta, hogy a bukás után nem tudott lejjebb menni a hegyoldalban, hogy hozzáférjen a motorhoz, csomagjaihoz, így a telefonjához sem jutott oda, hogy segítséget hívjon. Felfelé indult, de sokkos állapotba került. Végül mégis feljutott az út szélére, leintett egy autóst, aki tárcsázta a 911-es segélyhívót. A kiérkező rendőr annyit mondott neki: akit legutóbb látott odalent, az helikopterrel jött föl.

Murray-nek több csontja eltört, teljes felépülése hónapokig tarthat. A videót elnézve ezzel még nagyon is olcsón megúszta.