Turbós lesz az új Hayabusa

2017.08.30. 17:03

Amolyan látott már valaki olyat, akinek az ismerőse hallotta hogy... típusú pletyka, de érdemes adni neki egy esélyt: állítólag 2019-ben jön a Hayabusa következő generációja, turbóval.

Az időzítés sem véletlen, hiszen akkorra lesz a típus 20 éves, és mi szebb, mint egy ilyen jubileumot forradalmi megoldással ünnepelni. Ráadásul a Hayabusa egyszerűen kínálja magát turbósításra, nincs még egy típus, amit ennyiszer fújtak volna meg egy kis plusz teljesítményért.

A Suzuki már régóta dédelgeti a turbós motorkerékpár tervét, konkrétan a Recursion tanulmány óta folyamatosan jönnek a hírek, hogy készül valami.

Ha lesz turbós Hayabusa, az valószínűleg nem a Recursion-féle 588 köbcentis blokkal lesz, hanem inkább a literes, vagy afeletti osztályhoz tartozik majd. Azt sem tudni, hogy a Hayabusa hagyományokhoz illeszkedve egy lakossági űrsikló lesz-e, vagy egy méregdrága, amolyan Kawasaki H2 stílusú, 300+ lóerős gyűjtői veszedelemre kell számítani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.