Elkészült az Africa Twin hardcore változata

2017.11.07. 14:56

A Honda tegnap bemutatta az Africa Twin hardcore világjáró változatát, a rendkívül hosszú nevű Africa Twin Adventure Sports-ot. A 2018-as modellfrissítést az alapmodellhez hasonlóan ez is megkapta, tehát az új lábtartókat, az új műszerfalat, a három gyújtástérképet tartalmazó üzemmódkapcsolót, a hétfokozatú kipörgésgátlót, az átdolgozott kipufogót és a líthiumos akkumulátort az alap és az Advenutre Sports modelleken egyaránt megtalálni. Ezeken felül a 2018-as modelleknél belenyúltak az airbox-ba és a blokkba is - az előbbi a középfordulati reakcióknak tesz jót, az utóbbira pedig a könnyebb kiegyensúlyozótengely miatt volt szükség.

Az Adventure Sports újdonsága a 24 literes tank (az alapmodellé 18,7 l) és a magasabb futómű, amely javít a szabad magasságon. Ezen felül jár hozzá egy teljes védőcsomag, masszív haspáncéllal, bukókerettel és kézvédővel. Az ülés is más, illetve a fűthető markolat alapáron jár hozzá. A duplakuplungos DCT váltó továbbra is extralistás tétel. A motor teljesítménye 94 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 99 Nm - a menetkész tömeg pedig 243 kiló. 

A 2018-as modellévre az 1988-ban bemutatott XRV650 emlékére bevezetnek egy évfordulós tricolor fényezést is, ez látható a képeken, és kimondottan jól áll az Africa Twinnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.