Elkészültek a kéthengeres Royal Enfieldek

2017.11.10. 11:40

Megszámlálhatatlan pletyka és kémfotó után végre leleplezték a Royal Enfield két új, 650-es kéthengeres modelljét. Az alapok teljesen újak, a bölcsőváz acélból készül, a blokk pedig lég-olaj hűtésű, teljesítménye 47 lóerő, nyomatéka 51 Nm.

A Royal Enfield Continental GT 650 egy konzervatív café racer, csutkakormánnyal, üléspúppal, míg az Interceptor INT 650 egy klasszikus naked bike, magas kormánnyal és lapos üléssel - az előbbi üres tankkal 198, az utóbbi 202 kilót nyom.

Az indiai cég vezérigazgatója, Siddhartha Lal a bemutatón elmondta, hogy egy közel évtizedes projekt végeredményét láthatjuk, mely eredetileg 600-asnak indult, csak közben változott akkorát a világ, hogy végül a 650 köbcenti mellett döntöttek.

Az egy vezérműtengelyes, nyolc szelepes blokkhoz hatgangos váltó tartozik, és leginkább az alsó és középső fordulatszám-tartományban megy jól. A küllős felnik mindkét modellen 18 collosak, melyekre gyárilag Pirelli gumikat húznak. A lassításról elöl-hátul tárcsafék gondoskodik, melyeket ABS felügyel. A forgalmazás 2018-ban indul - már ahol van importőr.