Komoly versenypálya épül a szomszédban

2017.11.16. 11:02

Hamarosan elkészül a Marosvásárhelytől nem messze, a Csergedi-tetőn a Marosring, hivatalos nevén Transilvania Motor Ring - Románia első európai színvonalú versenypályája.

A pályát három év előkészítés után 2011-ben kezdték el építeni, de 2014-ben fel kellett bontani a szerződést a kivitelezővel, és egy ideig úgy tűnt, hogy az egész a Balatonring sorsára jut, de végül tavaly nyáron új versenytárgyalást írt ki a Maros megyei tanács, melynek végén új szerződést írtak alá a munkálatok befejezésére. Jelenleg az átvétel előkészítése zajlik, és ez után kerül csak sor az üzemeltető kiválasztására - tehát a megnyitás időpontja még kérdéses.

o motorring-mmt05

A pálya hossza 3,7 kilométer, és minden szükséges segédépülettel rendelkezik, tehát van 11 dupla boksz, adminisztratív épület és orvosi rendelő. Autó- és motorversenyek rendezésére egyaránt alkalmas lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.