Elektromos triálmotort mutatott be a Yamaha

2018.03.23. 11:40

Csak néhány napja annak, hogy a Yamaha levédette a TY-E nevet, és máris leleplezték a villanyos triálgépüket. Egyelőre csak a Trial-E kupában induláshoz hozták létre, tehát nem megvásárolható típus - most még.

A TY-E kefe nélküli villanymotorja magas fordulatra képes, a nyomatéka pedig szinte nulláról egyenletesen magas, így különösen alkalmas a triálmutatványokra - amikor a KTM E-XC-t próbáltam, már akkor feltűnt, hogy a villanymotorral mennyire könnyűek a alacsony sebességű precíziós manőverek.

A váz szénszálas műanyagból készült, az áramot pedig líthium akkumulátorok tárolják, így sikerüklt a TY-E súlyát 70 kiló alatt tartani. A típus idén debütál a kétfordulós Trial-E kupában, először Franciaországban vetik be július közepén, majd Belgiumban lesz látható július 20-21-én, a pilóta pedig a Yamaha gyári versenyzője, Kenichi Kuroyama lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.