25 éves a Monster, ezzel ünneplik

2018.06.29. 11:19

Idén 25 éves a Ducati Monster sorozat - 1993-ban mutatták be az elsőt, és azóta már 325 ezer elkelt belőle, és a Ducati egyik legerősebb húzómodelljévé vált, erre emlékeznek meg egy évfordulós kiadással, a Monster 1200 25° Anniversarióval.

Mindössze 500 sorszámozott példány készül belőle, és egyféle piros-fehér-zöld fényezéssel lesz csak kapható. A színen kívül tankbetét és az üléspúp is a 2008-as S4RS Testastretta Tricolore-ra hajaz, amely sokak szerint minden idők legjobb Monstere volt.

Ezen felül az ülés egyedi hímzést kap, az arany, W-küllős felniket a Marchesini szállítja be, és rengeteg extralistás tétel kerül rá, például mart tankbetöltő, tükörszárak, vázdugók és a kormányvégsúly.

A felhajló fék- és kuplungkarok és a sárvédők alumíniumből készülnek, míg a gyújtáskapcsoló borítása és a kipufogó hővédője szénszálból. A futóművet az Öhlins szállítja hozzá, elöl egy 48 mm-es átmérőjű villa, hátul pedig egy minden irányban állítható rugóstag veszi fel az utat - ráadásul jár hozzá kormánylengés-csillapító, szintén az Öhlinstől.

Elöl két darab 330-as féktárcsa lassít, melyhez Brembo M50-es monoblok nyergeket párosítottak. A motor a Testastretta 11 ° DS kódjelű blokk legfrissebb változata, mely 147 lóerőt (9250-nél) és 123 Nm-t (7750-nél) tud ráengedni a kerekekre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.