Rossz hír: nem lesz Triumph Daytona 765

2018.07.17. 09:18

Amióta kiderült, hogy a Triumph lesz a Moto2 motorbeszállítója 2019-től, azóta zsizseg a pletyka, hogy lesz még Daytona 765 - elvégre a Moto2-es mezőny a Street Triple 765 átdolgozott blokkját használja majd, tehát akár a Triumph is építhetne köré sportmotort. Adni adná magát, de az a rossz hírem, hogy 2019-ben még biztosan nem lesz Daytona 765.

Bár minden adott, hogy összerakjanak egy háromhengeres sportmotort, ami a GSX-R750-nek és az MV Agusta F3 800-nak ellenfele lehetne, nem lépik meg ezt, legalábbis 2020 előtt biztosan nem. Ennek az egyik magyarázata, hogy az új modellnek már tudnia kéne az Euro5-öt, ami sok fejlesztést igényel.

A másik, hogy valószínűleg elkapkodni sem akarják az új sportmotort, megvárják, míg lemegy egy szezon a blokkjaikkal a Moto2-ben, gyűjtik a tapasztalatokat, és talán abban bíznak, hogy a közönség, ami hétről hétre látja és hallja a versenymotorokat, egyre jobban rákíván egy utcai változatra.

A harmadik ok, hogy nem kapkodják el, hogy a 765 köbcentis, háromhengeres motor kizárólag utcai motor lenne, mármint abból a szempontból, hogy homológ versenymotorként nem lehetne ott a hatszázas kategóriában.

Aztán az is lehet, hogy kiszámolták, mennyibe kerülne egy Daytona fejlesztése, mennyit adnának el, mennyibe kéne kerülnie, hogy megtérüljön, és egyelőre nem látják, hogy ez működőképes projekt lenne.