Beköltözött a Google és a GoPro a Triumph műszerfalába

2018.11.12. 12:37

A motorgyártóknál már külön részleg fejleszti a műszerfalat, és most éppen a Triumph vezeti a fegyverkezési versenyt az új TFT kijelzőjükkel és a hozzá tartozó rendszerrel. És most itt a rendszerben gondolkodás a lényeg, nem az, hogy hány collos és mennyire színes, meg pixeles-e a grafika.

A Triumph új műszerfalának az egyik fő feature-je a gyári GoPro támogatás, tehát a műszerfalat össze lehet kapcsolni Hero5 és Session5 kamerákkal, és onnan vezérelhetőek, tehát indítható és leállítható a felvétel, vagy át lehet váltani fotó módra.

A másik, a konkurenseket megelőző extra a Google-lal kötött deal, mellyel a navigáció utasításai a telefonról kiküldhetőek a műszerfalra, mutatja, hogy hol kell fordulni, vagy hányadik kijárat lesz jó a körforgalomnál. Ezen felül tudja kezelni a bejövő hívásokat és a telefonról futó zenéket, de erre a konkurensek is képesek már.

Az új műszerfal a 2019-től rendelhető a Street Tripel (R és RS), a Speed Triple (S ás RS), a Tiger 800 (XCX, XCX, XRX, XRX LRH, XRT) és Tiger 1200 (XRX, XRX LRH, XRT, XCX és XCA) zárójelben jelzett változataihoz, remélem nem rontottam el, mert eléggé elzsibbadt az agyam a sok betűjelzéstől, már rég nem tudom követni, hogy melyik mit takar.