Elkészült a BMW F 850 GS benzincsempész változata

2018.11.13. 09:32

Még meg sem írtuk a BMW F 850 GS tesztjét, a máris leleplezték a bajorok a hosszú távú túrázásra optimalizált változatát, az F 850 GS Adventure-t. Szemmel láthatóan számoltak a tervezők kemény offroad szakaszokkal, ezért például nem tettek rá zajos turbulenciákat keltő magas szélvédőt, hanem kellemes, két pozícióban állítható, alacsony plexit látni csak az elején - és egyébként ez is magasabb az alapváltozaténál.

Az alapok maradtak, tehát a térhálós acélcső vázhoz és a 95 lóerős, 92 Nm nyomatékú, 853 köbcentis kéthengereshez még nem nyúltak. A tank 23 literre nőtt, így már 550 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel.

A terephasználatot széles offroad látbtartók, az állítható váltó- és fékpedál (pl. beállítható, hogy krosszcsizmában lábra essen), míg a masszív bukócső akkor hálás, amikor nem adja ki valami.

Az elektronika megegyezik az alap F 850 GS-sel, vagyis van kipörgésgátló és üzemmódkapcsoló, az utóbbi alapból tudja a Rain és a Road módokat, míg feláras extraként megkaphatjuk a Pro funkciókat, mint amilyen a Dynamic, az Enduro és az Enduro Pro.