30 millióért eladó Nicky Hayden motorja

2019.03.12. 13:27

Nem mondom, hogy olcsó, mert 95 000 Eurót kérnek érte, azaz nagyjából 30 millió forintot, de ez még így is érdekes lehet: a Ten Kate Racing ennyiért árulja Nicky Hayden 2017-es, Superbike VB-s versenymotorját. És ez tényleg az a motor, amivel Hayden ment, stimmel a vázszám, a motorszám, az elektronika - minden.

Az alap egy Honda CBR1000RR SP2, amelyet a csúcskategóriának megfelelően, gyári versenymotorként készítettek fel. Az SP2 a Hondánál a Fireblade csúcsváltozatának a csúcsváltozata, amelyből mindössze 500 darab készült, egyenként nyolcmillió forint feletti áron - a Brembo fék, az Öhlins futómű és a Marchesini felniken kívül elektronikájában is eltér a mezei modellektől, de ebbe a konkrét darabba a következő extrák kerültek:

- a motort a Ten Kate Racing és a Cosworth tuningolta

- spéci TKR/Cosworth elektronikai csomag, melyet házon belül fejlesztettek

- az Öhlins futóművet VB-s alkatrészekkel ütötték fel

- olyan Nissin féknyergek vannak rajta, amelyek nem szereplnek a katalógusban, szigorúan VB-s motyó

- Yutaka féktárcsák

- Ten Kate Racing által készített egyedi lengővilla, direkt Hayden stílusához igazítva

- VB-s Akrapovic kipufogó (szintén nem szerepel a lakossági katalógusokban)

- plusz egy csomó, a Ten Kate Racing által fejlesztett apróság

A motor származását a Ten Kate igazolja, hitelesítik, hogy tényleg ez volt Hayden motorja, illetve mellékelve adják a motor teljes dokumentációját - úgy, ahogy egy gyűjteménybe szánt különlegességnél illik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.