Biaggi elektromos sebességrekordra készül

2019.04.05. 15:13

Max Biaggi hatszoros világbajnok (négyszer nyert GP-t 250-ben, és kétszer Superbike-ot), jelenleg az Aprilia nagykövete, és emellett a saját Moto3-as csapatát vezeti - és most egy új sebességrekordra készül, egy Voxan Wattmannel lépné át a 330 km/h-s határt. Ráadásul a rekord helyszínválasztása is szokatlan, nem valamelyik zárt pályán vagy a Bonneville-en próbál rá, hanem Bolíviában a Uyuni sós fennsíkon - ennek szimbolikus jelentősége lenne, ugyanis ott található a világ líthiumkészletének a nagyrésze, amely az akkumulátorgyártás elengedhetetlen alapanyaga.

2

Az aktuális, 300 kiló alatti elektromos motorral beállított legnagyobb sebességet Jim Hooerhyde jegyzi egy Lightning SB220-szal, amivel még 2013-ban 327,6 km/h-t ért el.

"Mindig is szerettem a kihívásokat, és amikor megkeresett Gildo Pastor barátom a tervvel, teljesen nyilvánvaló volt, hogy igent mondok - nyilatkozta Biaggi - Gildo úttörője és szakértője az elektromos hajtásnak, a Venture Automobile-lal számos rekordot felállítottak, én pedig büszke vagyok, hogy rám gondoltak".