Elkészült Carl Fogarty saját söre

2019.04.16. 09:38

A visszavonult motorversenyzők különböző módon élik meg a nyugdíjas éveket, a négyszeres Superbike világbajnok Carl Fogarty például összeállt egy Lancashire-i motoros sörfőzdével, a Crankshaft Brewery-vel, és elkészítette a saját sörét, a Foggy Gold-ot. "Ezt már egy ideje meg akartam csinálni, úgyhogy amikor megkerestek a crankshaftof srácok, azonnal belementem" - mondta Fogarty a bizniszről.

Foggy Ale 1?mode=max&quality=90&scale=down

Fogarty egyébként mostanában elég sok mindenbe belefolyik, legutóbb például a CCM-mel dolgozott együtt, és abból született a Spitfire Foggy kiadása. A sörről annyit mondott, hogy sokat dolgoztak rajta, rengeteg kóstolás után lett meg végső változat, és kiemelkedő lett: egyfajta átmenet a láger és a valódi ale között.

A Crankshaft Brewery Leylandban található, mindössze pár kilométerre Foggy szülővárosától, Blackburntől, de nem csak ennyi a kapcsolódási pont a főzde és az ex-versenyző között - az üzem tulajdonosa, Haydn Williams igazi motorsport-buzi,  pályabíróként is dolgozott MotoGP és TT futamokon.

A sörről elárulta, hogy egy frissítő, könnyű, nem túl komlós sört készítettek, amelyhez kizárólag brit alapanyagokat használtak.