Miután leforgatták a Great Escape-et, nyert egy Six Days-t is

2019.04.25. 13:32

A hétvégén lesz a Bonhms Stafford Spring Sale aukciója, amiről írtunk már egyszer, viszont csak most szúrt szemet egy igazi csemege: a legendás motoros kaszkadőr, Bud Ekins Triumph-ja is ott lesz, amellyel a The Great Escape című Steve McQueen filmben is csapatott, illetve amellyel a forgatásról kiugorva megnyerte a Six Days-t.

Bud-Ekins-Triumph

A motor a sztorik nélkül is érdekes és ritka darab, egy 1962-es, 649 köbcentis Triumph TR6SS Trophy, amelynél még külön egység volt a motor és a váltó, kevesebb mint egy évig volt gyártásban. Ekins ezzel dolgozott a Great Escape forgatásán - és onnan ugrottak át 1964-ben Erfurtba a Six Days-re, mint az első amerikai csapat. A Triumph-fal a köbcentikorlát nélküli kategóriában indult, és szerzett aranyérmet, majd a motort a verseny után Kaliforniába szállította, és 27 éven keresztül vigyázott rá, és csak aztán adta el egy gyűjtőnek.

A motort teljesen eredetinek tartják, értékét 10-20 millió forint közötti összegre becsülik, de könnyen lehet, hogy ennek akár a dupláját is megadhatja érte valaki.