Ritkasággal teli titkos motorgyűjteményt árvereznek

2019.06.07. 14:36

Egészen különleges motorkerékpár-gyűjtemény kerül hamarosan kalapács alá a VanDerBrink aukciósháznál. Egy bizonyos Jeff Begg saját gépeiről van szó, akiről annyit érdemes tudni, hogy mérnök és feltaláló volt, érdekelték tehát a különféle járművek. Nyugdíjazása után elég rendes kis vagyonon ücsörgött, majd felfedezte magának az internetet, azon belül is az Ebay-t.

Begg felesége egyébként lelkes Ebay-ező volt, a férfi az asszony halála után kezdett el ismerkedni az online piactérrel. Ha pedig már böngészett, miért is ne vette volna meg, ami tetszik neki. Összevásárolgatott egy halom motorkerékpárt, autókat, alkatrészeket – a gyűjteményt viszont annyira nagy titokban tartotta, hogy arról a családban senki nem tudott, egyedül titkárának árulta el, milyen szenvedélyt talált magának.

Miután Begg elhunyt, unokaöccse és üzlettársa elkezdte feltárni a megörökölt vagyont. A raktárakban több mint hatvan motort találtak, köztük Moto Guzzik, Triumph-ok, de akad a gyűjteményben Vincent, Matchless, Royal Enfield, Ducati, sőt még Jawa salakmotorok is. Egyik-másik modell igazi ritkaság. Az 1993-ban alapított Excelsior-Hendersonnak is nagy rajongója lehetett, hisz jó néhány példány mellett egy bedobozolt, nullkilométeres Super X is előkerült.

A motorok mellett vannak autó, sőt versenyautók, valamint alkatrészek is a gyűjteményben, amelynek értékét megbecsülni sem lenne könnyű. Egy biztos: valamennyi darabja kalapács alá kerül június közepén, a michigani Springfieldben. A teljes listát böngészni és nyálat csorgatni a VanDerBrink Auctions oldalán lehet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.