Még idén jön a Husqvarna első elektromos motorja

2019.06.27. 14:53

A Husqvarna EE5 lesz az első elektromos modellje az egykori svéd, majd később olasz, német és most éppen osztrák márkának. A gyerekeknek szánt terepmotor a hasonló ötvenes kétüteműek ellenfele lesz, és még idén elindítják a forgalmazását, nagyjából másfél millió forintba fog kerülni.

Husqvarna-EE-5-electric-dirt-bike-13

A villanymotor teljesítménye 5 kW lesz, az akkumulátor pedig 907 Wh-s - a 48V-os telep 84 li-ion cellából áll, ami körülbelül 2 órányi átlagos motorozásra elég, és körülbelül 25 percet bír versenyüzemben. A töltés viszonylag gyors: részben a kis akkuméretnek köszönhetően a 80%-os töltéshez elég 45 perc. Az EE5-höz a futóművet a WP szállítja, sok részlete pedig a KTM Freeride E-ről lehet ismerős.

Az EE5 nem lesz nagy sláger, hiszen egyszerre drága és szól  egy szűk körhöz, viszont ebben az esetben nem is az EE5 léte a nagy hír, hanem hogy egyre több nagy gyártó nyit a villanymotorok fel - nem kizárt, hogy a jövőben a Husqvarna is elkezdi kiszolgálni a stílusos villanymotorra vágyókat.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.