A Triumph elkészíti a Daytona 765-öt

2019.07.24. 16:48

A Triumph eredetileg nem tervezte a Daytona sorozat folytatását - úgy fogalmaztak, hogy ha lesz rá akkora igény, hogy megérje gyártani, akkor fogják -, aztán a Moto2-es blokkbeszállítás mégis meghozta az ihletet. Februárban még csak annyit lehetett tudni, hogy már dolgoznak egy új Daytonán, most viszont kiderült, hogy nem egy lakossági sportmotor volt a cél, hanem egy gyűjtői darab.

daytona

A blokk ugye a Street Triple-ből származik, de vélhetően legalább 140 lóerősre hergelték, illetve építettek köré egy új vázat is, az egészet pedig elnevezték Triumph Daytona Moto2 765-nek - a nevet pedig a világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna is jóváhagyta. Az új modell hivatalos bemutatója augusztus 23-án lesz - a Silverstone-i MotoGP hétvégére időzítik.

A Daytona 765 nem lesz tömegmodell, az európai piacra mindössze 765 darabot gyártanak, és további 765 készül még az USA és Kanada részére.

Részleteket eddig nem nagyon árultak el, annyit tudni, hogy csúcsminőségű kiegészítőkre lehet számítani, és a váz, meg úgy általában az egész motor a lehető legközelebb lesz egy Moto2-es versenygéphez.