A következő öt év sima lesz az MV Agustának

2019.10.08. 10:26

Az új modellek bemutatásánál is fontosabb hírrel állt elő az MV Agusta: megvan az üzleti tervük a következő öt évre, és rendelkezésre áll az ehhez szükséges tőke - vagyis a következő öt évben a fejlesztésre fókuszálhatnak, a cég működése anyagilag biztosított.

Az új üzleti terv szerint éves szinten 25 ezer motor eladása a cél - a növekedést új, közepes méretű motorokkal biztosítanák. 2021-ig a fő cél, hogy az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában stabil kereskedői hálózatot építsenek fel.

A korábban említett tőke nagy része a Saradov családtól származik - Timur Saradov 2018 decembere óta az MV igazgatótanácsának az elnöke és a cég vezérigazgatója. Az elődje, Giovanni Castiglioni tanácsadói pozícióban van, rajta kívül Saradovot Massimo Bordi segíti.

Bordi korábban is dolgozott már az MV-nél és a Cagivánál, még Claudio Castiglioni (Giovanni apja) idején, illetve ő vezette a Ducati vízhűtéses, négyszelepes blokkjának a fejlesztését is.

A mostani bejelentés azért is volt fontos, mert az MV alatt sokáig rezgett a léc - bizonytalan helyzetből pedig nehéz jó szerződéseket kötni, legyen szó kereskedőkről vagy beszállítókról, a biztosított finanszírozással viszont ez nem jelent problémát.