Jorge Lorenzo visszavonul a versenyzéstől

2019.11.14. 15:53

Amikor bejelentették, hogy ma délután háromkor Jorge Lorenzo külön sajtótájékoztatót tart, és hogy a Dorna vezérigazgatója is megszólal, már lehetett sejteni, miről lesz szó: bejelentik Lorenzo visszavonulását. És ez is történt.

jorge-lorenzo-repsol-honda-motogp

Lorenzo közölte, hogy a hétvégi szezonzáró lesz az utolsó versenye a MotoGP-ben. Az idei szezon borzalmas volt a spanyol motorosnak, sérülések mellett a Honda RC213V-vel sem sikerült megtalálnia az összhangot. Ennek ellenére meglepő, hogy nem tölti ki a szerződését a Hondánál.

Lorenzo szerint a sepangi futamon jött el az a pillanat, amikor belátta, hogy nyugdíjba kell vonulnia. Ötszörös világbajnokként távozik - ebből hármat a királykategóriában gyűjtött (2010, 2012, 2015), kettőt pedig 250-ben (2006, 2007) - karrierje során 68 futamgyőzelmet szerzett és 152 alkalommal állt dobogón. Emellett ő a jelenlegi mezőnyben az egyetlen, aki a MotoGP-ben világbajnok tudott lenni Marc Márquez ellen.

Még nem tudni, hogy mivel fog a jövőben foglalkozni.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.