Mintha erős lenne a spanyol lobbi a Superbike VB-n

2019.11.22. 14:57

Az FIM kiadta a 2020-as Superbike Világbajnokság naptárát, és több meglepő változást is látni rajta. A 13 fordulóból álló sorozatból két fontos helyszín is eltűnt, Laguna Secát (USA) és Buriramot (Thaiföld) hiába keressük. Szintén érdekes változás, hogy Katar immár nem a szezonzáró lesz, hanem a második forduló, alig egy héttel a MotoGP nyitófutama után.

2020-worldsbk-calendar-schedule

Mivel a versenyek száma nem változik, két új helyszínnek is lennie kell: egyfelől jó hír, hogy a Superbike VB visszatér Németországba, és egy futamot kap Oschersleben. Egyet pedig Barcelona.

Ezzel sokan elégedetlenek, amerikai szaklapok például háborognak, és felteszik a kérdést, hogy ha 13 futamból 10 Európában van, kettő Ázsiában és egy Dél-Amerikában, akkor miért hívják világbajnokságnak? Azzal sem elégedettek, hogy Spanyolország kapott egy harmadik futamot (Jerez, Aragón + Barcelona) - rajtuk kívül az olaszoknál van még egynél több forduló.

A Laguna Seca egyébként már évek óta kérdéses, folyamatosan rezgett a léc - viszont úgy hírlik, hogy 2021-ben újra lesz amerikai forduló.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.