Anthony West: Márquez és Rossi győzelmeihez kellett a FIM korruptsága is

2020.01.27. 09:42

Az ausztrál Anthony West közel két évtizedet húzott le a GP paddock-ban, ebből két szezont a királykategóriában, de az utóbbi években nehéz időszakon ment keresztül, ugyanis a FIM 2018-ban felfüggesztette dopping miatt - karrierje során másodszor.

west1

West azóta a brazil superbike bajnokságban megy, megkerülve ezzel a FIM szankcióját (ez a sorozat ugyanis független a FIM-től), de jelenleg úgy néz ki, hogy a FIM idén januárban utána nyúlt, és levelet küldött neki, amiben emlékeztetik, hogy eltiltották a motorsporttól, illetve értesítették, hogy a csapatával együtt fegyelmi eljárást indítanak ellene - és ha lehet, a tárgyalásig már ne induljon további versenyeken.

West úgy döntött, hogy a harcot a nyilvánosság bevonásával folytatja, a Facebookon és az Instagramon kemény kirohanással nyitott, melyben a szervezetet korruptnak nevezi, akik meghágják a szabályokat, csak hogy megakadályozzák, hogy egy olyan sorozatban versenyezzen, amely nem tartozik a befolyásuk alá.

Ezen felül azzal vádolja a FIM-et, hogy többször is az érdekeiknek megfelelő bajnokokat segítettek világbajnoki címhez jutni, például 2013-ban Márquez egy speciális ECU-val tudta megnyerni a Moto2-es világbajnokságot, és Rossi 500-as győzelmei sem jöttek volna össze a direkt számára fejlesztett gumiabroncs nélkül. És mint írta, van még száz másik hasonló története.

A valószínűleg súlyos depresszióval küzdő West nehezményezte, hogy szerinte a FIM a japán szponzorainál is fúrta őt, hogy szüntessék meg a támogatását - saját bevallása szerint most padlón van, se pénze, se munkája, mindez azért, mert szorgalom és tehetség ide vagy oda, nem akart fizetni a korrupt FIM-nek.