Café racer kit a Yamaha FZS600-hoz

2020.02.04. 09:42

Aki nem bírja kivárni, hogy az FZS600 klasszikussá váljon, az a wighti Café Racer Kits átépítőkészletével elébe mehet a dolgoknak, és a 70-es évek TZ-inek a stílusára hozhatja a Fazerjét - igaz, ez a művelet a motor árába simán bele fog kerülni, ugyanis az angol cég nagyjából 650 ezer forintot kér érte, de idiótabiztosan átalakítható vele a motor - a tervező szerint az installáláshoz csak alapvető ismeretekre van szükség, vágni is csak egyet kell, a segédvázon.

fzs600 tz

A Café Racer Kits 2012-ben indult, először a Honda CX500-hoz építettek idomszettet, majd jött a CB250/400-hoz való készletük, aztán foglalkoztak egy kicsit a Triumph-okkal, most pedig, mióta ezek a motorok ára elkezdett felmenni, egy újabb olcsó donort kerestek. "A szemem mindig a Fazereken volt, mert jó motorok, és nemrég az értékgörbéjük elérte a gödör fenekét, 600 és 1200 font között mennek, így megéri hozzájuk ilyesmit gyártani. És azáltal, hogy a tank az acél bölcsővázon ül, egy kacsafarok jellegű faridommal elég jól adják a régi versenymotorok sziluettjét" - mondta a CRK főnöke, Ian Saxcoburg.

A most kiadott átépítőkészletük az 1998 és 2004 közötti modellekhez jó, és teljes verzióban a farokidomot, az üléstakarót, rendszámtáblát, a ledes lámpákat, az alcantara ülést, az idomokat, a szélvédőt, a TZ-stílusú sárvédőt, a lábtartókat, a láncvédőt, a hűtővédőt és a kormánycsutkákat tartalmazza, a fényezés viszont nincs benne, azt a tulajdonosra bízzák.