Ducati: ha Redding megnyeri a Superbike-ot, szívesen látják a MotoGP-ben

2020.02.20. 16:24

Ha nem is mondták ki, a Ducatinál utaltak arra, ha Scott Redding 2020-ban vagy 2021-ben megnyeri nekik a Superbike VB-t, akár a MotoGP-be is visszahoznák az angol versenyzőt.

Redding 2018-ban szállt ki a MotoGP-ből, miután az Aprilia nem hosszabbította meg a szerződését - akkor depresszióval küzdve átmente a brit superbike-ba, ahol az első évében bajnok lett, majd a Ducati megdobta egy gyári szerződéssel a VB-re, és most Reddinget tekintik Rea legfőbb ellenfelének. Ducatinál azt szeretnék, hogy Redding a következő két évben világbajnoki címet szerezzen nekik.

cover-crupi-redding-1080x611

Paolo Ciabatti, a Ducati SBK csapatfőnöke szerint ha ezt eléri, és szeretné, a Ducati támogatná a GP-be való visszatérését. "Nem hiszem, hogy Scott Redding MotoGP karrierje véget ért. Most ugyan kétéves szerződése van az Aruba csapattal. Ha az első évben megnyeri a VB-t, a következő évben nyilván megpróbáljuk megismételni a sikert. Viszont a MotoGP egy nagyon kiélezett bajnokság, ahol nagyon kevés versenyző áll készen arra, hogy helyettesítse a nyugdíjba vonulókat, és ez akkor is igaz, ha vannak ellenpéldák, például Quartararo" - nyilatkozta Ciabatti, majd hozzátette: "a MotoGP-ben kevés lehetősége van a versenyzőknek a csapatok közötti mozgásra, a Ducati pedig szeretne házon belülről válogatni".

Ciabatti szerint Reddingnek megvan az esélye arra, hogy megismételje Bautista tavalyi csodáját, amikor első SBK futamát meg tudta nyerni Philip Islanden - a pálya gyors, fekszik a Ducatinak, Redding pedig sokat versenyzett már ott - lesznek idén új pályák számára, mint például Imola, de az ausztrál futamon ismerős lesz neki a környezet.

Hogy a GP-be való visszatérés alatt mit kínál pontosan a Ducati, az nem világos - hogy ez gyári ülést jelentene, vagy egy avintiás vagy pramacos helyet, az egyáltalán nem mindegy. Redding egyébként egy időben a Pramac Ducatinál volt, mint Danilo Petrucci csapattársa.