Troy Bayliss levágatná a motortolvaj kezét

2020.02.25. 16:49

Úgy néz ki, a viszik a Ducati Panigale V4 R-eket, mint a cukrot, a baj, hogy a tolvajok is. Nemrég írtunk arról, hogy egy kereskedésből a falat kibontva vittek el egy V4 R-t, most pedgi a háromszoros Superbike világbajnok Troy Bayliss írta ki twitterre, hogy szeretné visszakapni a két V4 R-t, amit elvittek a a csapata kamionjából.

bayliss

Az ausztrál Bayliss ott van minden idők legnagyobb Superbike versenyzői között, háromszor nyerte meg a bajnokságot (2001, 2006, 2008), ráadásul a statisztikája lenyűgöző: 52 győzelem, 94 dobogó és 26 pole pozíció 154 indulásból. És ha ez nem lenne elég: egy MotoGP futamgyőzelem is tartozik a nevéhez (2006, Valencia).

Bár Bayliss megfordult a Hondánál és a Suzukinál is, de az összes fontos sikerét a Ducatival érte el, és máig szorosan együttműködik az olasz márkával. A kamionja a Philiph Islandi SBK szezonnyitóra tartott, amikor két különleges Panigale V4 R-t vittek el belőle a tolvajok: a két motort utasszállításra alakítottak át, hogy lehessen vinni a rajongókat pár gyors kört a pályán. Az elcsent motorokat távolról fel lehet ismerni, hiszen átalakították a segédvázukat, egyedi utasülés került rájuk, egyedi hátsó lábtartótkaptak, és a tankra is felkerült egy kapaszkodó.

Bayliss a twitteren leírta, hogy nem is érti, mire gondoltak a tolvajok, amikor elvittek két egyedi motort, melyeknek a blokkját nemsokára fel kell újítani, szóval nem fognak tudni sokat menni velük. Ezen kívül felhívta a rajongók figyelmét, hogy ha valaki látja ezeket a motorokat az autópályán, ne felejtsen el bedugni egy seprűnyelet az első kerék küllői közé, és szabadon levághatják a tolvaj egyik kezét.