Végleges állapotban látható az új Royal Enfield Meteor 350

2020.04.02. 08:34

A 350 köbcentis, egyhengeressel szerelt Royal Enfield Meteor az első modellje az india márkának, amely az új J1D platformra épül.

Egy ideje hallani az új 350-es modellről, de ez az első hiteles kép, amin felbukkan. Az új platform alapvetően egy dupla bölcsővázat, kétoldali hátsó rugóstagokat, tárcsafékeket és kétcsatornás ABS-t jelent, vagyis egy klasszikus retró alapállapotot, amire több modellt is húzhatnak, eltérő körítéssel és hangulattal.

A blokkról egyelőre nincs hivatalos specifikáció, de nem számítunk lényeges erősödésre a kifutó Thunderbird 350-hez képest, mely 20 lóerőt és 28 Nm-t tudott - egy injektoros, levegős 350-es egyhengerestől nagyjából ennyit is várhatunk, ha teljesítenie kell az Euro5-öt - amúgy a Meteor kapcsán Euro5-ről egyelőre nincs szó, de a BS6-os előírásokat teljesíti, ami érdemben nem tér el az Euro5-től, tehát nem kéne sokat dolgozni rajta, hogy megkapja az engedélyeket.

Eredeti tervek szerint még idén tavasszal beindították volna a gyártást, de ez a járványhelyzet miatt várhatóan csúszik.