Márquez stílusú szerződést akar a Kawasaki Rea-vel

2020.06.15. 12:52

A Kawasaki Racing főnöke, Guim Roda szerint a japán márka már tárgyal Jonathan Rea-vel, hogy egy új, Marc Márquez stílusú, hosszútávú szerződést kössenek, ne csak a szokásos két évre írjanak alá.

837591%20%281%29

Rea 2019-ben szerezte meg zsinórban az ötödik világbajnoki címét a Kawasakival, ezzel ő minden idők legsikeresebb Superbike versenyzője, jelenleg 89 győzelemnél jár, és ezek túlnyomó többségét, a Kawasakival szerezte. Jelenlegi szerződése az idei év végén lejár, viszont Rea már korábban jelezte, hogy nem kíván más márkához elszegődni - ha vissza is vonulna, maradna a Kawasaki alkalmazásában.

Mivel a Kawasaki Rea-vel vált a Superbike domináns márkájává, a versenyző és a csapat ragaszkodik egymáshoz - ráadásul bérezéseben csak a Honda tudná felvenni a versenyt a Kawával, de ők elköteleződtek Alvaro Bautista mellett. És ha már Honda: hasonló helyzetben vannak a MotoGP-ben, ahol Márquezzel felépítettek egy olyan verhetetlen bajnokot, akit megéri magukhoz láncolni, és nem véletlen, hogy a Honda legutóbb négy évre szerződtette a spanyolt. Hasonló mintát szeretne követni a Kawasaki is Rea-vel.

"Rea 33 éves, és amióta a KRT-nél van öt bajnokságot nyert, és a távozása előtt még nyerhet hármat" - nyilatkozta Roda a Corse di Motónak.

Emellett a csapatfőnök elmondta, hogy Rea-re a következő ZX-10RR fejlesztésénél is szükség van. Az új modellről és a bemutató időpontjáról még nincs hír, de a Kawasakinak lépnie kell, ugyanis a Panigale V4 és az új Honda CBR1000RR-R erőben ellépett már a Ninjától, és ha meg akarják őrizni az előnyüket, fejleszteniük kell.