Az Indian feltalálta a hűthető-fűthető motorülést

2020.06.23. 11:31

Az autók biztonsági és kényelmi extrái szépen lassan szivárognak át a motorkerékpárokba - az ABS, a kipörgésgátló, a guminyomás figyelő, a holttér figyelő, a kanyarfényszóró, az adaptív futómű mind-mind olyan újítás, amelyek sokáig csak az autók számára voltak elérhetők, de mostanra a motorok között is elterjedtek. Az Indian most újabb kényelmi extrát hoz be a motorokhoz, mégpedig a fűthető-hűthető ülést.

Indian-Motorcycle-ClimaControl-seat-heating-cooling-2

Az ülésfűtés közel sem újszerű, a hűtés viszont annál inkább - a ClimaCommand Classic Seat névre keresztelt ülés lelke egy thermolelektromos moldul, amely elszivattyúzza a hőt a motoros alól, ehhez tartozik egy szabadalmaztatott csatornarendszer, amely a termoelektromos modultól vezeti el a hőt vagy a hideget (attól függően, hogy éppen hűteni vagy fűteni kell), és egy grafén egység, mely nagyon jó vezető és egyben rugalmas anyag, amely optimálisan eloszlatja a hűtést és a fűtést az ülésen, miközben kellően kényelmes.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.