Lorenzo a Ducatival tárgyal a visszatérésről

2020.07.08. 13:24

Eddig is folyamatosan jöttek a pletykák, hogy Jorge Lorenzo a visszatérés felé sasszézik, és most maga a versenyző is elismerte, hogy 2021-ben akár vissza is térhet, és a Ducatival már elkezdődtek a tárgyalások.

99-jorge-lorenzo-esp dsc2988.gallery full top fullscreen

Lorenzo úgy került képbe, hogy Doviziosonak még nincs szerződése a következő évre, és a hírek szerint az olasz gyártó nem jut dűlőre az olasz pilótával. Dovizioso volt az elmúlt három évben Marc Márquez fő ellenfele, és ugyan ott van előtte a szerződés, de nem hajlandó aláírni, mert úgy véli, nem az van benne, amit érdemel.

99-jorge-lorenzo-esp dsc1049.gallery full top fullscreen

Ez azt jelenti, hogy a Ducati elsőszámú gyári ülése még nem kelt el 2021-re, és a csapat vagy nyomást akar gyakorolni ezzel Dovira, vagy tényleg egy B-opciót készítenek elő, de párhuzamosan tárgyalásokat kezdtek Lorenzóval. Dovizioso erre azt reagálta, hogy inkább kihagy egy évet, mintsem egy rossz szerződést írjon alá.

A Ducati Corse feje, Gigi Dall'Igna üdvözölné Lorenzót, aki két év alatt három futamot nyert a Ducatival - pont akkor kezdtek jönni az eredmények, mikor a hosszas eredménytelenség miatt felbontották vele a szerződését.

04-andrea-dovizioso-ita dsc9936 0.gallery full top fullscreen

Dovizioso alkualapja nem a legjobb, két héttel a megkurtított 2020-as szezon kezdete előtt még a vállsérüléséből gyógyul.