Csalással vádolta a csapatát az MV Agusta versenyzője

2020.07.13. 10:25

Randy Krummenacher, a 2019-es szezon Supersport világbajnoka meglepetésszerűen bejelentette, hogy azonnal kilép az MV Agusta gyári csapatából - a svájci versenyző elég homályosan indokolta meg a döntését, nem tudni pontosan, mit ért azalatt, hogy "az MV Agusta veszélyeztette a versenyzői teljesítményét, a szakmaiságát, a jó hírnevét és a személyes integritását". Mindenesetre súlyos okokra van szükség ahhoz, hogy most, két héttel a szezon újraindítása előtt szakítson a csapatával.

Bár az okait nem részletezte, a sorok között olvasva az derül ki, hogy az MV Agusta szabályszegést követett el, és ő ezt jelezte felfelé, illetve tájékoztatta róla a bajnokság műszaki ellenőreit is.

Az MV Agusta is kiadta a saját sajtóközleményét, amelyben kifejtik, hogy nem tudnak semmit Krummenacher szakításának okairól, a döntésének nem volt semmilyen előzménye, illetve némileg ellentmondásosan rámutatnak arra, hogy az MV Agusta Reparto Corse, mint versenycspat, és az MC Agusta motorgyártó különálló egységek (ez tényszerűen igaz, de ha annyira különálló egységek, akkor miért a gyártó ad ki közleményt, miért nem az MVRC?), de mindenesetre be fogják perelni Krummenachert a jó hírük megsértéséért.

Krummenacher az előző csapatával, a Bardahl Evan Bros. Yamahával sem jött ki jól, hiába lett velük világbajnok, azt állította, hogy a versenymotorját visszafogták, hogy csapattársa, Federico Caricasulo legyen az esélyesebb - végül csak nagyon szoros versenyben, hat ponttal nyert.

Nem tudni, hogy mi lesz vele a hátralévő szezonban - a címvédésre jó eséllyel nem kerül sor, hacsak valamelyik csapatnál valamelyik pilóta nem esik ki, akkor ugyanis beugorhat helyére, a rajongói például abban bíznak, hogy egy kategóriával feljebb a vállsérüléssel küszködő Leon Camier motorjára ülhet fel a barni Ducatinál.