Megvan Rossi 2021-es szerződése

2020.07.13. 12:20

Úgy tűnik, hogy lezárult Rossi szerződése, az kilencszeres világbajnok két évre megállapodott a Petronas Yamahával. A hivatalos bejelentés a MotoGP első fordulójának a hétvégéjén, Jerezben fogják bejelenteni. A hírek szerint a szerződés 2021-re szól, azzal az opcióval, hogy 2022-ben is folytatódhat az együttműködés. Rossi csapattársa Franco Morbidelli lesz, akivel szintén hosszabbítanak.

A hivatalos bejelentéssel egy hosszú spekuláció végére tesznek pontot - a Yamaha pedig végig lépéskényszerben volt, ugyanis a Ducati nagyon erősen nyomult Maverick Viñales-nél és Fabio Quartararonál, így őket kellett először egy-egy jó szerződéssel magukhoz kötni. Ezzel viszont nagyjából be is szűkült Rossi mozgástere, kiszorult a Petronas Yamahához, viszont megígérték neki, hogy teljes gyári támogatású versenygépet kap.

Rossi eredeti terveit a járvány húzta keresztül: úgy volt, hogy a szezon során meglátja, hogy mennyire versenyképes, és az alapján dönti el, hogy van-e értelme a folytatásnak, viszont idén elmaradtak a futamok - így 2021-ben fogja felmérni, hogy van-e jövője a királykategóriában.

46-valentino-rossi-ita dsc0672.gallery full top fullscreen

A petronasos szerződéséről még nem tudni részleteket, állítólag abban volt nehéz megegyezniük, hogy Rossi kiket vihet magával - Rossi korábban minden igazolásánál a stábjával együtt váltott, az emberei többsége követte a Hondától a Yamahához, a Yamahától a Ducatihoz, majd vissza. Ezzel szemben a Petronas főnöke, Razlan Razali úgy volt vele, hogy szerencsétlen lenne lecserélni a személyzetet, ha Rossi végül egy szezon után a visszavonulás mellett dönt.