A Harley törölte az egyik újdonságát

2020.08.19. 13:42

Már írtunk róla, hogy a Harley-Davidsonnál zajlik egy nagy átszervezés, ugyanisa cég új vezérigazgatója nem lelkesedik a elődje terveiért. Így amikor a honlapjukról a Future Vehicles aloldalról eltűnt a tervezett sportos naked bike-juk, a Bronx, csak arra tudunk gondolni, hogy ez az első áldozat.

A kompakt, sportos modellt 2019-ben az EICMA-n mutatták be a Pan America mellett, mindkettőbe az új, 60 fokos hengerszögű, vizes V2-esüket tették - a Pan Americába a 1250 köbcentis, míg a Bronxba 975 köbcentis méretben.

Igen valószínű, hogy a Bronxot Jochen Zeitz új, Hardwire névre keresztelt stratégiája nyírta ki, melynek lényege, hogy a teljesen új utak keresése helyett inkább a meglévő túramotorokat és cruisereket fejlesztenék, a meglévő értékekre koncentrálva.

2021-Harley-Davidson-Bronx-EICMA-15

A Harley-Davidson jelenlegi problémái két részből rakódnak össze, egyfelől az elöregedő vásárlói réteg okoz problémát, illetve a drága amerikai gyártás, ami miatt a szerényebb lehetőségekkel rendelkező fiatalok ha akarnának sem tudnak új Harley-t vásárolni.

Mivel a Live Wire egyelőre nem lett átütő siker, a Harley vezetősége úgy döntött, hogy inkább visszalépnek, és azzal foglalkoznak, amit a legjobban tudnak. Ennek ellenére a Pan Americát valószínűleg nem fogják ejteni, ugyanis a túraendurók piaca annyira száguld, hogy jó eséllyel megtalálja a maga közönségét.