Eladó Redding 250 lóerős Panigle V4 Rs versenygépe

2020.09.01. 12:59

Ha megérkezett a fizu, ideje megforgatni a pénzt, nehogy bepenészedjen: eladó Scott Redding tavalyi versenymotorja, az a Ducati Panigale V4 Rs (a V4 R gyári versenymotor változata), amellyel megnyerte a brit superbike-ot.

A motort a mostani eladó közvetlenül a PBM csapattól vásárolta meg az előző szezon végén. Állítólag ugyanaz a gép, amivel Redding kétszer nyert Donington Parkban, és elsőként ért be Snettertonban, Knockhillben, Oulton Parkban és Assenben, miközben nyolc pole pozíciót szerzett, majd első nekifutásra bajnok lett a brit bajnokságban.

Mivel ez a múltja miatt több, mint egy sima versenymotor, jár hozzá pár olyan apróság, ami a kultstátuszát jelzi: ugyan vadi új Pirelli Superbike SC2 gumik vannak rajta, jár mellé az a szett használt gumi, amit Redding a bajnokság megnyerésekor elburnoutolt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Smokey bacon

Reddingpower (@reddingpower) által megosztott bejegyzés,

Ezen felül jár hozzá Redding bőrruhája, kesztyűje, csizmája és az aláírt sisakja - ezek önmagukban is szemmel látható összeget érhetnek már most is.

A teljes csomag egyben 44,5 millió forint, ami elsőre soknak hangzik, hiszen drágább a 28 milliós Superleggera V4-nél is, de igazából egy kultfigura bajnok versenymotorja simán ér ennyit - új korában egy ilyen szinten megépített versenymotor másfélszer többe van. A teljesítményét 250 lóerőnek mondják, és rommá van pakolva a Motec, az Öhlins, a Brembo és a Ducati Corse csúcscuccaival, illetve került rá egy speckó Termignoni kipufogórendszer, ami nem fog szembe jönni FB marketplace-en. Plusz ne feledjük, ez a motor nyerte a világ legkeményebb nemzeti bajnokságát.

A teljes hirdetés itt található.