Rejtély, hogy a Yamaha miért nem dolgoztatja Lorenzót

2020.09.11. 11:03

A Yamaha nemrég úgy döntött, hogy kihagyják a misanói tesztet a San Marino GP előtt, miközben a Honda, a KTM, a Ducati és az Aprilia is úgy döntött, hogy szükséges kipróbálni a pálya új aszfaltját.

jorge lorenzo - movistar yamaha motogp - 100 wc

Rossi és Quartararo emellett azt sem érti, hogy ha a Yamaha felvette a háromszoros MotoGP-bajnok Lorenzót tesztpilótának, akkor a spanyol miért nem tesztel - legutoljára februárban a sepangi teszten ment egy fél napot, Quartararo szerint mindössze 20 kört.

99-jorge-lorenzo-esp5ng 8537 1.gallery full top fullscreen

Rossi szerint a csapatnak sok olyan dolga van, amit nehéz megmagyarázni. Egy ezt firtató kérdésre a következőt válaszolta: "Pontosan ugyanez a kérdésem a Yamahával kapcsolatban. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy Jorge a tesztversenyzőnk lesz, mert ő az egyik legjobb pilóta az M1 történetében. Úgy gondolom, sokat tud segíteni, hiszen látjuk, mit tett Pedrosa a KTM-mel egy év alatt. Azt hiszem sok jó tanácsot adhatna nekünk. Holnap nekünk nulláról kell indulnunk az új aszfalttal, míg olyan csapatok, mint a KTM és a Ducati, már csak az utolsó simításokat fogják végezni".