Egy remek surranó Noriyuki Haga tiszteletére

2020.10.09. 08:37

Az Alpinestars rendszeresen előáll limitált szériás replika csizmákkal, legutóbb például a McGuinness-féle csizmáról írtunk, a hétvégén pedig a Magny-Cours-i Superbike futamon bemutatták a Supertech R "Haga 20" kiadását.

Medium-Haga 20 Supertech R WEB HERO 1440x960

Húsz éve történt, hogy Noriyuki Hagának komoly esélye volt a világbajnoki címre a Yamaha R7-tel, de a szezonja rosszul indult, ugyanis pozitív lett a doppingtesztje efedrinre - később aztán kiderült, hogy a szezonon kívül fogyasztott gyógynövényekből került a szervezetébe, így végül egy hónap eltiltás helyett csak a Dél-Afrikai második versenyén szerzett pontjait vették el, és kapott két hét eltiltást, ami miatt ki kellett hagynia a Brands Hatch-i szezonzárót. Így 25 ponttól és két futamtól megfosztva lemaradt a győzelemről, és Colin Edwards kényelmesen behúzta a bajnoki címet.

Haga végül soha nem lett világbajnok, háromszor lett második és négyszer harmadik. 312 futamon indult a Superbike VB-n, 43 győzelem és 116 dobogó mellett hét pole és 59 leggyorsabb kör szerepel a neve mellett.