Elkészült az Alpinestars offroad légzsákja

2020.10.29. 14:18

Folytatódik a légzsák-forradalom a motoros felszerelések között, és ezúttal az Alpinestars lépet nagyot előre, ugyanis kiadták a Tech-Air Off-Road légzsákrendszerét, kimondottan a profi raliversenyzőknek.

Maga a megoldás 2018 óta létezik, de eddig csak a támogatott versenyzőiknek jutott, a most bemutatott megoldás viszont az összes versenyző számárára elérhető lesz. Tehát ez még továbbra sem lakossági darab, nem a tereptúrázóknak, endurósoknak, krosszosoknak szól, hanem dedikáltan a Dakar pilótáinak, akiknek kötelező lesz a légzsákos ruha viselése. Viszont ezzel egy lépéssel a boltban kapható változat is közelebb került a megvalósuláshoz, hiszen a Dakaron begyűjtött tapasztalatokat fel fogják hozzá használni.

A dakaron kötelező légzsákos ruha tavaly merült fel Paulo Goncalves halálos balesete után: a Dakar veszélyes üzem, hosszan, nagy tempóval mennek változatos körülmények között, miközben a motoron jelentős változásokat eredményez például egy tankolás is.

A Tech-Air Off-Road légzsákos felsője védi a hátat, a mellkast, a vállat és a kulcscsontot is. A motoros biztonságát tovább fokozzák a beépített protektorok, melyek a mellkashoz és a karokhoz kerültek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.