Az Avintia Ducati leigazolta Marinit és Bastianinit

2020.11.09. 08:34

Luca Marini és Enea Bastianini az év végén a Moto2-ből fellépnek a MotoGP-be, és jövőre már a királykategóriában indulnak az Avintia csapatában. A két olasz fiatal előző évi Ducati GP19-ekkel fog menni , de a Ducati gyár erős támogatásával - kb. abban a felállásban, ahogyan most Johann Zarco megy, privát csapatnál, de sok gyári szakemberrel.

MotoGP-Luca-Marini-Enea-Bastianini-Avintia-Ducati

Azt már lehetett tudni Misanó óta, hogy Bastianini kategóriát vált, és Rossi féltestvérénél, Marininél is várható volt, hogy le fogják szerződtetni. Bár Tito Rabatnak 2021-re még volt szerződése, de a spanyol versenyző kiegyensúlyozottan szerény teljesítménye kétségeket ébresztett, jelenleg úgy tűnik, hogy jövőre a Superbike-ban fog felbukkanni valamelyik privát Ducatin.

Mivel az Avintia kivonulni készül a MotoGP-ből, várható, hogy a versenyzőket és a helyet átadják majd a VR46 Sky Racing Italiának, vagyis Valentino Rossi privát csapatának. És ha továbbmehetünk a pletykákkal, állítólag idővel a VR46 lehet majd a Suzuki szatellitcsapata.

A Ducati Marini és Bastianini leigazolásával összesen három újoncot szerződtetett le 2021-re, hiszen Jorge Martínnal még a szezon elején megegyeztek, hogy átveszi Jack Miller helyét a Pramac Racingnél.

A 2021-es rajtrácson már csak egyetlen kérdőjel maradt, Iannone helye továbbra is bizonytalan az Apriliánál, ott még várnak a döntésre Iannone doppinügyével kapcsolatban.