Újra feltalálta a motorok műszerfalát a Bosch

2020.11.17. 15:42

A Bosch elkészítette a saját motorkerékpárokra való műszerfalát, amely egy 10,25 hüvelykes TFT kijelző, és a motor adatain kívül egy sor hasznos információt is képes megjeleníteni, például a mobiltelefonon futó navigációt. A kutatásaik szerint ugyanis a motorosok 90%-a már mobilról navigál - a Bosch-nál ezért úgy döntöttek, hogy ideje teljesen integrálja a mobiltelefont.

A Bosch új műszerfala először a BMW-nél fog bemutatkozni, erre pedig még idén sor kerül - valószínűleg az új K 1600-on -, és az egyik fontos újítása, hogy szabadon konfigurálható, hogy milyen tartalmakat szeretne rajta látni a motoros, és mindez a kormányról vezérelhető. Például osztott képernyőn egyszerre jelenhet meg a fordulatszám, a sebesség és a navigáció vagy a híváslista.

A Ducati a Multistrada V4-en ennek a műszerfalnak a szerényebb, 6,5 hüvelykes változatát használja, az osztott képernyő opciója nélkül, illetve 2021-től a Kawasaki is bevezeti a Bosch új kijelzőjét.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.