Első felmenetelén egy tizedre volt a körrekordtól az Kawasaki ZX-10R

2020.11.20. 14:06

Bár a ZX-10R hivatalos bemutatója csak a jövő héten lesz, a versenycsapat már most kipróbálhatta a Superbike VB jerezi tesztjén az új ZX-10RR versenymotort, amivel alig pár órával a kicsomagolás után Jonathan Rea már a körrekordot karcolgatta.

A hatszoros világbajnok már az első felmenetelén 1:38,324-es időt ment, ami csak kicsivel több, mint egy tizeddel marad el az 1:38,247-as Superbike rekordtól, amit Rea még 2019-ben állított be.

Hivatalos adatok híján a motorról csak ránézésre tudunk nyilatkozni: látványosan más az orra, melyet a H2 ihletett, feltehetően már csak emiatt is javul a stabilitása nagy tempónál. Rea úgy fogalmazott, hogy kell majd módosítani rajta a szezon indulásáig, sok adatot gyűjtöttek, sok mindent kipróbáltak, vannak pluszok és mínuszok, és ezekkel még foglalkozni kell.

A kezdet mindenestre ígéretes, hiszen Jerez nem feküdt mindig ennyire a Kawasakinak. Bár az eddigi információk szerint a motor teljesítménye érdemben nem változott, ahogyan a váz sem, azért izgatottan várom a jövőheti bemutatót, és az utána következő aragóni teszt eredményeit.