Egyelőre így néz ki a jövő évi Superbike VB

2020.12.01. 12:02

Kijött a 2021-es Superbike VB előzetes, ideiglenes napátra, ami továbbra is úgy néz ki, mint egy vészforgatókönyv. Európai szezonkezdetttel, három spanyol és két portugál futammal, és csak októberben utazna először tengerentúlra a mezőny, Argentínába, Indonéziába és Ausztráliába - illetve a szezonzárónak még nem nyilvános a helyszíne.

WorldSBK-2021-provisional-calendar

Valószínűleg abban bíznak a szervezők, hogy jövő ősszel már tisztább lesz a kép, addigra jelenik meg működőképes vakcina, és lazulnak az utazási korlátozások, amelyek a 2020-as versenyszezont megakasztották.

Ezen felül is lebegnek még dolgok, például a Philip Island-i futam időpontját még nem véglegesítették, és az Indonéz pályának is várnak még a homologizációjára.

A doningtoni futamra csak az SBK mezőnye fog érkezni (azt még nem tudni, hogy melyik más sorozat lesz az SBK mellett, bár igen valószínű, hogy a Brit Superbike-kal hozzák össze), míg az utolsó négy fordulóra csak az SBK és az SSP mezőnye megy, ezekre az SSP300-at nem utaztatják.

A zárófutam helyszínére két tippünk van, Katar az egyik lehetőség a pálya felújításának függvényében, a másik opció pedig Bahrein lehet.