Az észak-amerikai Ducati központban razziázott az FBI

2021.01.12. 10:47

Még december 17-én az FBI fegyveres ügynökei csaptak le a Ducati észak-amerikai irodájában, a kalifornai Mountain View-ban. A Covid korlátozások miatt csak néhány alkalmazott volt bent, az ő beszámolójukból tudni, hogy körülbelül 30 ügynök (más forrás szerint lényegesen kevesebb) érkezett egy házkutatási paranccsal.

IMG 0866

Az FBI szóvivője elismerte, hogy a Ducatinál kutatokodtak, de mivel folyamatban lévő nyomozásról van szó, ennél többet nem árult el. Az viszont kiderült, hogy az irodai akcióval párhuzamosan a cég több magas beosztású alkalmazottjánál is házkutatást tartottak, emiatt arra lehet tippelni, hogy pénzügyi bűncselekmény ügyében zajlik a nyomozás - az viszont egyáltalán nem biztos, hogy a Ducati áll az ügy középpontjában, valószínűbb, hogy csak érintett az ügyben.

A Ducati amerikai részlegének marketing igazgatója, Phill Read Jr. elmondta, hogy a cég gyakorlata ilyenkor az, hogy teljes mértékben együttműködnek a kormányzati szervekkel, és ennek az együttműködés része, hogy nem kommentálják a vizsgálatokat.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.