Kínai retró Honda blokkal

2021.01.13. 12:34

Bár a Voge márka nálunk is kapható, van magyar importőre, kevéssé ismert itthon - a kínai Loncin leányvállalata, ők képviselik a cégcsoporton belül a prémium vonalat. A legújabb modelljüknél, a neoretró 500 AC-nál ezt annyira komolyan vették, hogy a Honda CB500-ból ismert kéthengerest használják.

A 471 köbcentis blokk a Voge 500 AC-ben 43 lóerőt és 40 Nm-t tud, a fékrendszer pedig a Nissin szállítja - elöl két darab 298 mm-es trárcsa, kétdugattyús nyergekkel, kétcsatornás ABS-szel. A futómű a Kayabától származik, elöl egy vaskos, fordított teleszkópvilla, hátul pedig egy központi rugóstag dolgozik a kerekek úton tartásán.

A korrekt, de nem kiemelkedő műszaki tartalomhoz viszont vagány dizájn társul, ledes fényszórók, szép fényezés, kétszínű ülés, izgalmas kipufogó, lengővillára szerelt hátsó sárvédő. A koncepció és a specifikáció egyébként igencsak emlékeztet a szintén Kínában készülő Brixton Crossfire 500-ra, amely egy műszakilag hasonló szintet képvisel, de kidolgozottságában felülmúlja a hasonló árú japán motorokat.