99 dB-es limitet vezetnek be a kipufogókra a Fülöp-szigeteken

2021.01.23. 08:47

A Fülöp-szigeteken hamarosan bevezetik a 99 decibeles kipufogóhang-limitet, mely autókra és motorokra egyaránt vonatkozni fog, teljesítménytől és lökettérfogattól függetlenül. 

Ez az új szabály egy nagyobb törvénycsomag része, mely a műszaki vizsgáztatástól a forgalomba helyezésig rengeteg mindenre hatással lesz, viszont a legtöbb vitát pont a kipufogók hangerejére vonatkozó rész váltotta ki. Eddig ugyanis 115 dB volt a limit, ezt szigorítják 99 dB-re.

A javaslat arra is kitér, hogyan kell mérni a hangnyomást - a kipufogó végétől 50 centire, 45 fokos szögben, a 2000-2500-as fordulat közötti tartományban. Ha egy motorkerékpár megbukik az ellenőrzésen, hat dollárnyi büntetést kell fizetni, és újra kell vizsgáztatni a járművet egy olyan kipufogóval, amely megfelel az előírásoknak.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.