Berezelt, ezért folyóba lökte a lopott motort

2021.02.08. 13:59 Módosítva: 2021.02.08. 13:59

Bár még csak február van, mégis joggal pályázhat az év legbénább bűnözője címre egy 29 éves sajókazai férfi. Pár faluval arrébb, Alsószuhán tört be egy portára. Ott összeszedte az értékeket, és egyebek mellett elvitt egy Danuviát is.

A motort gyorsan sikerült elpasszolnia áron alul, ötvenezer forintért, de a csavar csak itt jön a történetben. Amikor megtudta, hogy a rendőrség már keresi a motort, berezelt (vajon mire számított?), gyorsan visszament a vevőhöz, és visszavásárolta a Danuviát. Elvitte a Sajóhoz, belökte a folyóba, így próbálta eltüntetni az ellene szóló bizonyítékot. Azt később a tűzoltók húzták ki.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrsének munkatársai nem sokkal később elfogták a férfit, aki gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett. Vele szemben lopás miatt folytatnak eljárást.

A Danuvia DV 125-öt egyébként az ötvenes évek végétől a hatvanas évek közepéig gyártották. A nyolcvanas évekre elértéktelenedett a típus, sem szépnek, sem megbízhatónak nem tartották. Ma egy-egy fellelt állapotúért 70-100 ezer forintot kérnek, a szebbek félmillió körül érnek.

Forrás: police.hu