Guy Martin visszatér egy sebességi rekord erejéig

2021.02.15. 08:03

A Man TT visszavonult sztárja alapvetően kamionszereléssel és tévéműsorok gyártásával tölti az idejét, de úgy látszik, nem tud elszakadni a sebességtől, 2021-re egy új rekordot szemelt ki.

martin speed

Guy Martin még 2019-ben 434,5 km/h-s tempót ért el, 2020-ra pedig kitűzte a célt, hogy meglegyen a 482 km/h (300 mérföld/óra) mindössze egy mérföldes távon, de ez utóbbit a pandémia keresztül húzta. 2021-ben viszont újra nekifut egy alaposan átépített Suzuki Hayabusával. A motort Jared Frost tuningmesterrel készítették fel, és turbóval húzták a teljesítményt, a mostani rekordhoz egészen 830 lóerőre.

"Az egész csak 16 másodperc" - foglalta össze Guy Martin a projektet - "Bepakolunk a furgonba, mindent a helyére viszünk, kihozunk egy szélkakast, megiszunk egy csésze teát, aztán ha az idő rendben van, meglátjuk."

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.