Teljesen új modellt harangozott be a Moto Guzzi

2021.03.16. 11:20

A Moto Guzzi március 15-én ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, és a nagy bulizás közben kitettek egy képet a márka logójával és történelmük legfontosabb modelljeivel. Ami a képen igazán érdekes, azt a jobb alsó sarokban kell keresni: ott egy elmosódott motor, amelyet nem sikerült beazonosítani - azért, mert egy készülő új modell.

guzzi100uj

Az új modell eljövetelét Roberto Colianinno, a Piaggio Group vezérigazgatója is megerősítette a La Gazzetta Dello Sportnak adott interjúban, illetve arról is beszélt, hogy a Mandello del Larióban lévő Guzzi gyárat is renoválják, mégpedig a világ élvonalába tartozó építész, Greg Lynn közreműködésével. Ha pedig kész a gyár, kezdődhet az új modell gyártása.

Az új motorról lényegében semmit nem tudni, annyi derült ki, hogy a következő EICMA-n fogják bemutatni, vagyis idén novemberben, és a technológia, a dizájn valamint a teljesítmény szempontjából is rendkívüli lesz. Az apró, elmodósott képet vizsgálva sem leszünk sokkal okosabbak, legvalószínűbbnek az tűnik, hogy egy Ducati Monster kaliberű Guzzi készül: nakednek, zömöknek és sportosnak tűnik, minden más csak tipp.