A Ducati az elektromosság előtt adna egy esélyt a szintetikus üzemanyagnak

2021.04.12. 09:23

A Ducati értékesítési vezetője interjút adott az MCN-nek, amiben kérdezték a gyár elektromos terveiről. Jelenleg ugyanis az összes nagyobb gyártó vadul építi az elektromos kínálatát, sőt, a legnagyobbak közös akkumulátorplatformot terveznek. A Ducati ezen a téren viszont mintha inaktív lenne, miközben a BMW-nél és a KTM-nél külön elektromos részleg van, Milicia megerősítette, hogy a Ducati még kivár.

"Gondolunk a jövőre és dolgozunk az elektromos hajtáson, egy olyan cégcsoporthoz tartozunk, amely gyorsan halad az elektromosság felé" - utal a VW csoportra Milica - "a Ducati számára ez egy kiváló lehetőség. De úgy gondoljuk, hogy azt a fajta élményt, súlyt, hatótávot, amit most kínálunk, azt egy elektromos motor nem tudja garantálni. Úgyhogy alaposan megvizsgáljuk az egyéb lehetőségeket, például a szintetikus üzemanyagot. A cégcsoport más márkái, például a Porsche is ezt tekinti a középtávú jövőnek."

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.