A Triumph applikációja azonnal hívja a mentőt, ha elesel a motoroddal

2021.04.16. 09:24

A Triumph bemutatta a segélyhívó alkalmazását, amely automatikusan riasztja a mentőket, ha a felhasználó motorbalesetet szenved. Nem ez az első automata riasztási alkalmazás, amely az okostelefon gyorsulásmérőjét és a GPS-ét használja, az viszont új benne, hogy közvetlenül a mentőknek szól, nem pedig a balesetező rokonait és barátait értesíti.

triumphsos

A rendszer Európában, Észak-Amerikában, az Egyesül Királyságban, Ausztráliában és Új-Zélandon éles, ezeken a helyeken működik. Ha a telefon érzékelői kapcsán a program arra a következtetésre jut, hogy a motoros balesetet szenvedett - először a becsapódást érzékeli, majd azt, hogy a telefon mozdulatlan marad, küld egy riasztást. Ez után a mentők megpróbálnak kapcsolatba lépni a motorossal - erre azért van szükség, hogy minimalizálják a hamis riasztások miatti kiszállásokat. Az app lehetőséget nyújt a segélyhívás visszavonására.

Az alkalmazás motortól függetlenül működik, és nem rögzít sebességet, viszont elmenti a helyadatokat és a haladás irányát (ez például autópályás balesetnél fontos), illetve továbbítja a mentőknek az appba felvitt orvosi információkat.

Ahhoz, hogy az app működjön, futnia kell a háttérben, viszont a rendszer felhőalapú, így még akkor is van esély a riasztás elküldésére, ha a balesetben a telefon megsérül.

Az app ingyenesen letölthető iOS és Android rendszerekre, de előfizetéses rendszerben működik, havonta 5 euró a díja, és bármikor lemondható. A Triumph tulajdonosok az első három hónapot ingyen kapják, ha megadják a motoruk vázszámát.