300-as Harley-t lestek meg Kínában

2021.04.20. 12:36

Már régóta nem titok, hogy a Harley-Davidson összeállt a Qianjianggal, azzal a kínai motorgyártó óriással, amelyhez a Benelli is tartozik. Az egyelőre Sportster 338-nak emlegetett típusról lehet tudni, hogy a Benelli 302 alkatrészeiből legóznak, most pedig előkerültek képek a kis Harley QJ logós változatáról, melyeket a típusjóváhagyási dokumentumokhoz csatoltak. Ami a legfontosabb változás az eddigi információkhoz képest, hogy a képeken nem egy soros kéthengeres blokkot látni, hanem egy 296 köbcentis V2-est, amely állítólag 30 lóerős teljesítményre képes.

upcoming-300cc-harley-davidson-spotted-in-china (1)

Az tisztán látszik, hogy a kis Harley a QJ Motor SRV300 modelljén alapul, és a távol-keleti piacokon fog futni, és olyan elemekkel dobták fel, mint a fordított villa és a Harley-stílusú felnik. 

upcoming-300cc-harley-davidson-spotted-in-china

A nyugati piacokra nem fogják hozni, viszont az indiai bevezetést már tényként kezelik - hatalmas piac, ráadásul most rendkívül szaladnak arrafelé a 300 köbcenti körüli retró motorok, mint például a Royal Enfield Meteor 350 és a Honda H'Ness, és ebből a Harley sem szeretne kimaradni.